DESPISE YOU / AGORAPHOBIC NOSEBLEED - And On And On...

DESPISE YOU / AGORAPHOBIC NOSEBLEED - And On And On...

DESPISE YOU / AGORAPHOBIC NOSEBLEED - And On And On...

DESPISE YOU / AGORAPHOBIC NOSEBLEED - And On And On...

Scott Hull je šťastný chlapík! Vďaka vedúcej pozícii v PIG DESTROYER, AGORAPHOBIC NOSEBLEED a kontaktom na scéne mu zrejme nerobí problém nahrať splitko s akoukoľvek kapelou na, akú si práve pomyslí. A tak si postupne plní svoje „detské sny“.

Počiatok tejto nahrávky je zasadený do minuloročného druhého pokračovania kompilácie THIS COMPILATION KILLS FASCIST. Na tento výber Scott umiestňuje bandy, ktoré podľa neho patria k špičke svetového grindcore/powerviolence, a tak sa vedľa seba zídu staré známe pojmy s mladými nádejami.

Účel kompilácie je jasný – predviesť sa v konkurencii podobných spolkov a vydláždiť si tak cestu k „úspechu“. Kompilácia pomohla a preraziť sa už podarilo napríklad WEEKEND NACHOS, MARUTA či NOISEAR. Na nový diel sa dokonca podarilo dostať aj zvolenským IDIOTS PARADE, čo je pre slovenský grindcore určite veľká pocta. Ale aby som ďalej neodbiehal od témy...

AGORAPHOBIC NOSEBLEED

Najdôležitejšie je, že Scottovi Hullovi sa podarilo na posledný diel TCKF (a na nahrávanie splitu) okrem iného zlákať aj dlho nečinné legendy DESPISE YOU. Čakanie sa vážne oplatilo, pretože nový materiál DESPISE YOU je plný hutného a energického grindu, powerviolence a punku hraného v tých najvyšších obrátkach.

Kolaborácia medzi AGORAPHOBIC NOSEBLEED a DESPISE YOU je vlastne len jedným zo série diel, na ktoré sa Hull a spol. chystajú. Medzi sľúbené spolupráce patrí napríklad spoločná nahrávka s LACK OF INTEREST (stará nátlaková hardcoreová banda) alebo THRONES Joea Prestona, ktorého na stránkach Metalopolisu asi nie je potrebné podrobnejšie predstavovať. Nuž, máme sa na čo tešiť!

Aký je teda príspevok DESPISE YOU na „And On And On...“? Strčte do mixéra ten najdrzejší punk, veľmi nasraný hardcore, spomaľte to troškou tvrdých metalových pasáži a pridajte deathmetalové včelíny v štýle 80´s. Potom možno budete mať približnú predstavu, ako asi znie nový DESPISE YOU. Korunku tomu celému nasadzujú hlasový prejav speváka, ktorý je hardcore klasik non plus ultra, a jeho krehký náprotivok s úplne šialeným vokálom v štýle vrieskajúceho desaťročného decka. A aby som nezabudol, „Fear´s Song“ (pôvodne od kapely FEAR) je jedna z najlepších punkových skladieb, aké som v poslednej dobe počul. Toto sa dá veriť len DESPISE YOU!

DESPISE YOU

AGORAPHOBIC NOSEBLEED pokračujú v trende nastolenom na poslednej dlhohrajúcej doske „Agorapocalypse“, čiže v ich klasickom grindovom výplachu podporenom automatom, šialenými sólami a thrashovým feelingom.

Novinkou sú občasné úlety k oldschoolu (kapela sa zrejme pred kolegami nechcela nechať zahanbiť) a koketovanie so sludgeom, ktoré bude mať zrejme pôvod v speváčke Kat. Práve jej akvizícia Kat bola pre kapelu veľkým krokom vpred. Tí, ktorí ju poznájú z čias jej pôsobenia v SALOME, určite vedia, o čom hovorím: keď sa do toho táto drobná slečna oprie, vždy vyčarí úsmev na tvári. Je naozaj radosť počúvať jej škrekľavý prednes. A keď okolo seba ziape angažované texty s takou vervou, že by jej to mohlo závidieť mnoho kolegov z branže, človek sa nestačí čudovať.

Pre tentokrát ale zostávajú AGORAPHOBIC NOSEBLEED v priamom súboji porazení. Hlavu však môžu mať vztýčenú, DESPISE YOU jednoducho hrdo (kruto)vládnu!

Hodnotenie:
DESPISE YOU: 8/10
AGORAPHOBIC NOSEBLEED: 6,5/10

 8

Phill

Verdikt

Pre tentokrát zostávajú AGORAPHOBIC NOSEBLEED v priamom súboji porazení. Hlavu však môžu mať vztýčenú, DESPISE YOU jednoducho hrdo (kruto)vládnu!

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 32:32

Produkce: Scott Hull, Paul Fig, Chris Dodge
Studio: Visceral Sound, Mass Studio

www.myspace.com/dxyx

Sestava

Skladby

  1. Bereft
  2. Repeat Until You Fail
  3. Roll Call
  4. 3.26.00
  5. Three Day Hold
  6. Yes Officer/No Officer
  7. Fear's Song
  8. Two Or Ten Faces
  9. Shit Goes In, Shit Comes Out
  10. You Can't Fix Me, Don't Trip
  11. Painted Grey
  12. All The Regimes You Hold Most Dear
  13. Destinal
  14. Bankrupt Social Code
  15. Seven Funerals
  16. They All Died Is What Happened
  17. ...And Expirations
  18. Cedar Ave. (Was The Best Place To Watch People Ascend To Heaven)
  19. Half Dead
  20. Bad As It Is...
  21. Miscommunication
  22. Los Infernos
  23. Ungrateful
  24. Possession
  25. Burlap Sack

Diskografie

And On And On... (2011)